diumenge, 23 de gener de 2011

Arròs Negre


  Avui he fet un arròs negre per dinar. Molt bo. La tinta negra ha omplert la nostra taula i ha corregut per tot arreu,amb aquell gust de mar, que flueix, els plats, els coberts...i les nostres ments s'han omplert d'idees, idees per escriure, per pensar, per somiar. I és per això que vinc a explicar-ho.
Si voleu podeu practicar la recepta i experimentar aquestes sensacions.

        Agafeu una sèpia d'uns 300gr netegeu-la i guardeu-ne la tinta.
        Feu un sofregit fosc amb una ceba tallada petita i un cul d'oli en una paella arrossera.
        Quan està afegiu-hi un all trinxat i desprès una tomateta i acabeu el sofregit.
        Desprès hi poseu la sèpia tallada a tires d'un dit i les potes a trossos petits.
        La saltegeu i la teniu una mica més a foc lent que tregui el suc.
        I tireu un raget de vi blanc i quan s'ha evaporat hi avoqueu les bossetes de tinta de la sèpia,
        poseu-n'hi també de calamar i  la desfeu tota que s'acabi de barrejar.
        En acabat hi tireu i saltegeu l'arròs, uns 400gr.
        A  part tindreu fet un bon fumet de peix de pelut, 1l i mig, que anireu afegint ben calent.
        I en uns 15 o 20 m ja teniu l'arròs, Ha de quedar ben sencer i deixar-lo reposar un moment.
        I a menjar i que s'ompli de tinta el vostre entorn, el vostre cor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el vostre comentari