dijous, 2 de febrer de 2012

La Candelera. Crêpes


  Si la Candelera plora l'hivern és fora, si la Candelera riu l'hivern és viu.

 Avui aquí, no sabem si plora o riu, fa un fred intens i no es veu el sol, però ni ha plogut i si és que algú ha vist nevar ha degut ser molt poc.
 Jo crec que ara si que l'hivern és ben viu i ens hem d'abrigar, ara, aquí Reus estem a 2ºC. Ja ho diuen "Tant si plora com si riu l'hivern és viu" i "El febrer de cap o de cua l'ha de fer".
  Finalment he vist alguna bolba de neu, a veure com evoluciona.
  I, si voleu passar una estona distreta amb aquests freds, avui podeu fer crêpes, per la Candelera és típic a França el fer-ni, i trobo que és una tradició ben xalada. Per això aquí us passo una recepta treta de la web de Coté Maison. fr. La podeu veure allí, tot i que està en francès, jo us la passo traduïda.

                        Ingredients (12 crêpes)
           
                   250g de farina
                   4 ous
                   50cl de llet
                   5cl d'oli
                   50g de sucre
                   Un pessic de sal
                   Mantega
   
       Poseu en una pitxella (gerra) o bol gran, el sucre i els ous i remeneu bé. Afegiu la llet i l'oli que
   quedi tot una pasta homogenea, i aneu afegint la farina, poc a poc sense grumolls. Finalment la
   miqueteta de sal. Diluiu la barreja fins a la consitència desitjada.
       Deixeu reposar una hora a la nevera, com a mínim.
       Escalfeu ben bé la paella (paella per a crêpes o antadherent) .
       Feu fondre Una mica de mantega ( per recobrir la paella), si pot ser "demi-sel". Tireu-hi la pasta.
       Gireu la paella per que s'hi estiri la pasta, deixeu que agafi color. Si és una pasta per a
     menjar amb sucre o qualsevol altra cosa seca l'heu degirar, com una truita, i daurar dels dos
     costats, imn per un costat i 30 s per l'altre. Si no només les daurarem per un costat.
        Poseu les crêpes damunt d'un plat sobre una cassola amb aigua bollint o al bany maria,
     cobrint-les amb un drap.

     I després, imaginació, dolces o salades, amb confitura, llimona, rocquefort..



       Bones crêpes i Bonne Chandeleure!




 
     
  
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el vostre comentari