dissabte, 10 de març de 2012

Moelleux: Xocolata


El moelleux es tracta d'un pastís a mig camí del coulant,
 però que seguix el mateix procés una mica més suau ( de fet n'és el seu significat)

El vaig fer per l'aniversari de la Camèlia i tot i que era molt bo de gust va quedar massa desfet,
 crec que necessita 2 assajos i paciència al desmotllar-lo.
Proveu-ho,us llepares els dits!




         Moelleux  Per a 8 persones


200g de mantega, de la bona, eh!

 
250g de xocolata negra de cuina 60% cacau. Del millor.


90g de farina.


150g de sucre (175 si us agrada més dolç).

6 ous.

1 bona cullerada de llevadura Royal

1 pessic de sal.









 

Preparem el motlle, passant un raig d'oli per tot, amb un paper de cuina,
 i el folrem amb paper parafinat.

 La mantega i la xocolata les fonem amb el microones (potència baixa), o al Bany Maria.




Ho remenem i barregem bé.

Mentre, batem els rovells dels ous, i el sucre, fins que blanquegi.

I, ajuntem les dues mescles.


Ara, ben remenat, hi posem la farina amb amb la llevadura tamisades.



Fem una pasta  amb tot, ben homogènia.


Les clares les batem a punt de neu i les afegim poc a poc, suaument,
 fins que ens quedi ben fi i lluent.







Ho deixem una mica mentre s'escalfa el forn a 180º.
I ho posem al motlle, motlle de suflé, alt.




Al forn.
Aquesta preparació es pot fer en individuals, flameres,
i llavors haurà d'estar uns 25m, i no cal desmotllar-los.
Jo ho he fet en un motlle gran i així ha d'estar us 35/40m, depenent del forn.


Aquí el tenim!
Per desmotllar-lo cal que esperem que estigui ben fred, sinó es desmunta tot.
 Ha de quallar bé.
Així, estirem cap a dalt amb el paper que hem posat,
i una vegada fora ho col.loquem a la plàtera amb una espàtula ampla.






Boníssim!



He d'agrair a les receptes de revistes com Coté Ouest no  i  a la recepta de moelleux del llibre de Guillemette Auboyer i Éve-Marie Briolat Desserts des Jours Heureux, en la qual m'haig inspirat, de fet és la que trobo més bona i fina,l'èxit d'aquest pastís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el vostre comentari