dijous, 14 de juny del 2012

Ous Cocotte amb Llit de Patates





 Aquesta recepta és el fruit d'un dia en que no tenia prou patates...
Volia  fer ous ferrats i patates fregides.
Però la cuina té això, com més elaboració, més en gaudeixes.
La imaginació al poder... i a sopar.

Ingredients
2 patates Kennebec mitjanes
6 ous ben frescos
1 iogurt
1 dent d'all
uns daus de roquefort
formatge ratllat
sal i pebre
oli d'oliva

          Es pelen les patates i es tallen a làmines fines.
          Es fregeixen les patates cruixents i es posen al fons de les cocottes.



              Hi tirem l'ou, sal-pebrem, i hi fiquem uns dauets de roquefort.
      Al damunt s'hi afegeix la barreja de iogurt, amb l'all xafat i un raget d'oli, tot ben remenat.
      Posem formatge ratllat i al forn a180ºC, que ja estarà calent. Uns 10 o 12 mn, mirant que es         
      faci la clara i quedi el rovell sense pendre.
      Ho gratinem un minutet, i ja està. Boníssim.










 




10 comentaris:

  1. Bonjour Sara, j'ai eu un peu de mal à aller sur ton blog, et je suis obligée de le traduire car je ne parle pas catalan !
    Ta recette de petits ramequins aux pommes de terre a l'air délicieuse et assez facile.
    Merci de tes passages sur mon blog !
    Triskell

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci par ton intérêt. Et j'espére maintenir ce contact avec toi, ainsi, aussi, nouspouvons enrichir nôttre vocabulaire, je en français et breton, et toi en catalan. J'attend tes corretions en français, il me faut apprendre pour ma qualification. Beaucoup de bisous.

      Elimina
  2. Que vulguis fer una cosa i no la tinguis et desperta la imaginació. Clar que siempre queda la veïna, però amb aquesta recepta teva no fa falta.
    Nani
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Bé, m'agrada la cuina i de vegades també faig coses sofisticades, però evidentment no arribo al teu nivell. El meu blog no pretén ser de cuina, com ja has vist, sinó de vivències, i és clar part de les vivències són de cuina, sobretot m'agrada parlar de la tradicional, que de vegades es perd; però tot allò una mica especial hi entra.
    Ah! el teu article del mas preciós. Quins aubercocs i quina sort de tenir-los. També tens cireres. Molts petonets.

    ResponElimina
  4. hummmmmmmm, ca a l'air très bon+++
    Bises et belle soirée

    ResponElimina
  5. Il va falloir que je passe par la traduction!!

    ResponElimina
  6. Je crois qu'il est très facile pour toi.La recette simple, seulement oeuf, yaourt, frites,ail, roquefort, et peu en plus. Encouragément, et merci de ton intéret. Bisous.

    ResponElimina
  7. Coucou Sara,

    Hum bien appétissant tout ça !!!!!
    Merci pour tes passages sur mon blog * * *

    Bises à toi,
    Marie,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Je suis heureuse que tu l'aimes. Tu as bien compris? bisous et à bientôt sur ton blog et le mien.

      Elimina

M'encanta que em deixis un comentari/ Je suis très heureuse de ton commentaire