dijous, 5 de juliol de 2012

Estiu al Rafal

Com una fruita més:



 Avui, sols, us deixo aquesta idea,
 una bona tomaca del Benach,
amb un bon raig d'oli DO Siurana, verge, amb un polsim de sal.
I a berenar.
Podem acompanyar-ho d'una bona llesca de pa bo,
si ets a Reus ves a buscar-lo a Cal Llengüet,de tota la vida.
Per sucar-hi pa!
   Quan la calor apreta durant tot el dia
 de manera que sols s'està bé a l'ombra, tancat a casa,
esperem aquella hora en que ja podem anar obrint,
i deixen de cantar les cigales, en que comença a córrer la fresca.
I es llavors quan bé de gust un bon berenar d'estiu,o encara millor,
 una mica més tard un berenar-sopar, un bon amanit, amb gust de sol, 
 tomaques, olives, ceba, i potser  ganyims o una mica de bacallà esqueixat.
Molt millor prop d'una figuera fresca, ombrívola, amb aquella olor...
entaulats en una bona taula, amb cadires de bova i sota el rafal del mas.
Però si no tenim tot això ens acontentem amb una bonica terrassa,
i sobretot amb aquesta amanida feta amb tota la cura, 
amb productes de la terra, collits ben a prop.
I quin millor producte a l'estiu, d'aquestes comarques,
 que les nostres Tomaques del Benach.
Cal provar-les. Incomparable.









10 comentaris:

  1. Els tomàquets del Benach junt a les raf, són les meves preferides. I si les amanim amb oli de DO Siurana, felicitat completa! Uns pètals de sal del delta de l'Ebre ...uf, quin plaer.
    Nani

    ResponElimina
  2. Dóna gust mossegar-les i saborejar-les els vespres d'estiu. I això que jo no sóc molt tomater, a l'hivern ni veure-les!!

    ResponElimina
  3. Le légume idéal en été ...pour donner de la couleur aux petits plats !

    ResponElimina
  4. Très beau blog!!…de quoi prendre 5000 calories d'un coup!!
    Merci pour ton gentil com chez moi!!
    Evelyne

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci à toi, je suis heureuse que mon blog te plaît. À bientôt, bisous.

      Elimina

Gràcies per deixar el vostre comentari