dissabte, 14 de juliol del 2012

Gelat de Xocolata



   Després de la vainilla ve la xocolata.  I hem de  seguir amb els gelats. Perquè, què més bo que una bola de gelat de vainilla, amb una de gelat de xocolata. Un clàssic.
   Si voleu fer contents als nens doneu-los-hi xocolata, ( també, en una colla de xocolata-addictes, que cerquem el nostre moment de xoco-plaer, això sí, sempre xocolata ben negra). Per a mi, que n'he tastat uns quants, el millor Valrhona i per a fer el gelat Valrhona per a cuinar al 70% .
  Imagineu les boles de gelat, vainilla i xocolata, o  xocolata sol, en una copa, en cucurutxo, o amb neula. El suport és una altra qüestió, sobre la qual no hi ha  discussions, ja sabeu allò dels gustos.


   Ma padrina era molt "llepla",
 i a l'estiu, anàvem a la pastisseria
i ens compràvem un cucurutxo ben gros de xocolata, cadascuna.
 Llavors valia un duro i era grossíssim.
 Amb la calor que feia allí a Flix, recordo que em regalimava canell avall,
 i a mi, que sempre he estat molt polida, no m'agradava gens.
A més, la neula del cucurutxo, sola, tampoc m'agradava
 i me l'havia d'anar menjant, junt amb el gelat empenyent-lo cap avall i mossegant.
 Ara, que el conjunt resultava d'allò més bo.
Per això he optat per menjar-me el gelat ben sol,
 assaborint-lo tranquil.lament en una copa o en una terrina.
  Però, en aquell moment hi havia un altre gran clàssic de les passejades de tarda,
 amb assentada al cafè inclosa, era la neula.
 El tall amb neula, com deien a Reus o el Nevi, com deien a Flix.
Venien a Reus, seient a La Llotja i demanaven un Nevi,
 sort que els experimentats cambrers ja ho sabien
 i els hi portaven això, un tall de barra de gelat amb dues neules.
 La nata era molt apreciada pels grans que eren qui acostumaven a menjar-ho,
tanbé, la vainilla i xocolata, i més tard el tricolor, amb maduixa.
  I ¿Perquè Nevi? Fàcil,
 doncs, a Flix hi havia un fabricant de gelats anomenat Nemesio Vidal
 i va posar als seus gelats, normalment de tall, Nevi,
 i els de Flix anomenaven així, anessin on anessin, en aquests gelats.
 Així eren les coses abans. Simpàtic. 
 
 
Ingredients

300cl de llet
3 ous
60gr de sucre
180gr de xocolata negra
180cl crema de llet



                                     Fem fondre la xocolata amb la llet, poc a poc i remenant. Tot s'ha de dir
                                que jo sempre gasto llet sencera i així queda més gustós.
                                Mentre, barregem ben bé els ous i el sucre, fins que blanquegi. 
                                Hi aboquem la xocolata desfeta i ho tornem a ficar tot al foc, fins que quedi
                                com una crema. Ho deixem refredar.
                                Muntem la nata i l'anem mesclant junt amb la crema anterior.
                                Ho posem en un recipient adequat i al congelador. I, ja sabeu, per a que
                                no cristal.litzi, remeneu cada mitja hora, unes tres vegades.

  
 Us en llepareu els dits!


gelat de vainilla






2 comentaris:

  1. I jo que encara no li he agafat el punt als gelats. M'hi hauré de posar. Veig que tu ja ho tens per la ma.
    Petonets geladets,
    Nani

    ResponElimina

M'encanta que em deixis un comentari/ Je suis très heureuse de ton commentaire