dimarts, 23 d’octubre del 2012

100! : Pastís d'Aniversari!



 

   Fa més d'un any i mig que em vaig decidir a començar aquest blog. Els primers passos van ser indecisos, trontollants, i calia millorar molt, però hi havia molta il.lusió.
   La meva intenció era mantenir-me activa i creativa. I la meva intenció era escriure. Vivències, opinions, suggerències. També ha arribat la cuina, les creacions plàstiques i el blog ha anat agafant una línia seguint un camí que s'ha llaurat segons les meves preferències, però també segons on em porten aquells que hi han arribat, s'hi han quedat i hi han tingut opinió.
   I d'aquesta manera he arribat a les 100 entrades, un nombre important que cal remarcar. De primer, una mica inconstant, m'ha costat agafar un ritme d'escrits . No busco fer un gran nombre d'articles, sinó expressar-me quan en tinc necessitat, tenint en compte la continuïtat per a no perdre el contacte.
   Des d'aquí us vull donar gràcies a tots, a totes, que em doneu ànim, coratge per a seguir amb aquest blog, amb el vostre interès. Realment per a mi tota aquesta xarxa de blogs és una manera de comunicar-me i d'enriquir-me en aquests moments sense feina, quan es fa més difícil contactar i créixer personalment. Aquest món m'ha permès trobar altres maneres d'expressió i de comunicació.
 
Gràcies i Petons!
 
Je dois remercier aussi, à toutes mes amies blogueuses francophones,
 qui me montren son intérêt et gentillese jour après jour, son éfort à comprendre
 autant comme son amitié.
 Et grâce à qui j'ai pu améliorer mon français,   apprendre à mieux m'exprimer
et ai pudécouvrir tout un monde de creations charmantes,
 d'amour aux animaux et
 de vrai amitié.
 
 
 
 
Merci et bisous!
 
(Vous pouvez trouver le gâteau sur le blog de Nelly)
 
Un guiño, también a mis amigas castellanas
 que hacen un esfuerzo por entenderme y
 que así afirman que la diferència es signo de aproximación y respeto.
 Muchos besotes y nos vamos encontrando.

   I per a celebrar-ho us faig arribar una recepta de pastís d'aniversari, de xocolata que sempre entra bé. Jo el vaig fer pels 50 del meu Xavier i ens va encantar. He de donar les gràcies per aquesta recepta a la meva amiga del blog Cuisine Téméraire, però, la seva garantia és que ja ha fet un llarg camí de blogs.
   Proveu-lo!


Pastís de Xocolata amb Boles de Maltesers
 
200gr xocolata de cobertura
80gr mantega
4 ous grossos (5 petits)
100gr sucre
100gr de farina
1 sobret de Royal
 
Fonem la xocolata amb la mantega i ho emulsionem bé, jo ho faig al microones baix, que no es recremi res.
Mentre, barregem els ous amb el sucre i ho remenem fins que blanquegi.
Tot seguit hi aboquem la farina amb la llevadura, passant-ho per un sedàs o colador fi.
Ho deixem tot ben barrejat
Preparem  el motlle i el forn a 180ºC i enfornem la preparació 30 minuts.
Mentre el coc és al forn preparem la mousse.

La Mousse
 
80gr de mantega
135gr de xocolata negra
3 rovells d'ou
5 clares
1 cs de sucre
 
Realment es tracta d'un crema lleugera de xocolata.
 
Es fonen la mantega i la xocolata  ben emulsionats. Es munten 4 clares amb el sucre i un pessic de sal, ben fort i finalment s'hi afegeixen els rovells.
aquesta mescla serà per la cobertura però  en separem 2 terços per al farcit.
A la mousse del farcit hi afegim una cullerada més de sucre i una clara més a punt de neu i tot ben emulsionat que agafi aire. enes quedarà una crema
 
Per acabar-ho deixem que el bescuit es refredi i el partim en 2, el farcim amb la crema el muntem i el cobrim amb la mousse de cobertura.
 
Finalment el guarnim amb les boles de xocolata Maltesers, jo en vaig posar 50, I el posem a la nevera fins al moment de servir-
 Us he de dir que jo no coneixia aquestes boles, però no són difícils de trobar en un establiment de llaminadures.
A més hi vaig espolsar Nelly i queda molt bé.
 
Potser sembla una mica laboriós però és fàcil seguint els passos i val la pena.
 
Bon profit!
 
 
No en va quedar gens!

 
 
Ja tinc Blog!  Escriure  Charne
 
 
 
 
 

  

22 comentaris:

  1. Enhorabona. Tens un bloc amb sensibilitat. I com bé dius ens enriquim amb els amics a la xarxa. Mals moments per a la societat.
    Un petó,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies. Cal, però, que no ens estanquem i tirar endavant i els blogs ens donen una empenta!

      Elimina
  2. Tiens, j'en prendrais bien un petit bout en dessert... Très appétissant !
    Bises félines.
    Miss Tigri

    ResponElimina
  3. ¡Felices 100 entradas Sara!
    Muchas gracias por ese riquísimo pastel, ya que del original no quedo nada me voy a quedar con una porción "virtual".
    Y gracias también por tus bonitas palabras, ojalá sigamos encontrándonos en este mundo de los blogs gracias al cual creamos vinculos de amistad.
    Besotes mil!!!

    ResponElimina
  4. Qué ricoooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!
    y muchas felicidades, da gusto celebrar así las cosas,
    gracias por las palabras,

    besos

    ^^

    ResponElimina
  5. Merci pour la recette ! Ce gâteau a l'air succulent !
    Bon dimanche
    Bises

    ResponElimina
  6. Malheureusement, je ne lis pas ta langue. Puisque tu parles le francais, et que tu as des lectrices francophones, pourquoi ne pas ne pas faire de billets bilingues. La translation internet n'est pas bonne. Je comprends, ou plustôt je devine, à peine ce que l'on veut dire.
    Belle journée à toi et à très bientôt !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci par ton intérêt, mais je suis, encore, en train d'apprendre, je fais mes cours de français et c'est un peu difficile pour moi de transmettre tout ce que je veux dire en français, en plus, je n'ai pas le temps. Mes pour ça même et pour votre gentillesse, j'ai mis des mots en français et je le fais parfois, et je vous remet au blog de Nelly qui a cette recette en fraçais. Un gros bisou et à bientôt

      Elimina
  7. Merci de ta visite sur mon blog.Je découvre le tien et je le trouve très vivant.Je vais certainement essayer une de tes recette . Tu te débrouilles très bien en français (j'aimerai
    bien que mes enfants parlent aussi bien l'espagnole que toi le français)Je te souhaite beaucoup de courage .Je t’embrasse.
    Barbara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci de tes mots qui m'encouragent à suivre apprenant français. Il me plaît que tu aimes mon blog, mais il est écrit en catalan, au cas que tu veux le traduir. Bisous et à bientôt.

      Elimina
  8. Un pastís deliciós per cel·lebrar 100 entrades!
    Trobo que és molt bona idea cel·lebrar aquest número tan mític d'entrades.
    Mi lleparia els dits!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment com que els meus principis han sigut una mica irregulars no he celabrat l'any però trobo que calia celebrar aquestes 100 entrades.

      Elimina
  9. Merci Sara pour cette recette, le gâteau est très appétissant !
    C'est vrai que la traduction du catalan n'est pas très bonne, mais on comprend malgré tout ce que tu veux dire !
    Très belle journée !
    Doux bisous
    Cathy

    ResponElimina
  10. Sara, sóc la Mar de El que no mata engreixa. Ens vàrem conèixer en el sopar de bloggers, tot i que no vàrem poder conversar massa. Tot just avui em poso una mica al dia dels blogs, però fent un cop d'ull al blog per sobre em sembla molt interessant, i veient l'ho bé que parles de la meva terra (Girona provincia) t'he de segur si o si, que tu si que saps valorar l'ho bo!!
    Per cert, la mousse del farcit d'aquest pastís m'ha agradat molt.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  11. Gràcies per les teves paraules. I tens raó Girona m'encanta i és d'allò millor.Petons.

    ResponElimina

M'encanta que em deixis un comentari/ Je suis très heureuse de ton commentaire