dilluns, 5 de març del 2012

Conill amb Herbes de Garriga

El conill ha passat de ser un plat molt menjat a les nostres contrades a quedar quasi oblidat, deplaçat per altres carns,com és ara el gall d'indi, per l'abús de pollastres industrials, o relegat a les nostres gàbies d'animals de companyia
I crec que no hem de fer-li cap lleig a l'hora de menjar-lo. Una carn de la més bona qualitat i un gust exquisit, no ens permet fer-li cap mala cara, tot i que ens agradin molt els conillets nanos engabiats ( quina pena, no?), i tenint en compte, que si en mengem des de petits serà de les carns que més ens agradaran . Gens embafosa, gairebé sense greixos que ens molestin, ni tampoc nervis, i tot i així de gust suau. Si no en mengem ens perdrem plats veritablement gustosos.
L'altre dia, mentre fèiem les obres, vaig fer un conillet guisat, és clar, molt tradicional, no té cap dificultat especial, i si els ingredients són bons, quasi bé, es va fent sol. Però, tot i això, crec que és interessant una recepta de conill quan poques se'n troben en receptaris de la xarxa, i té la peculiaritat d'aquest gust de garriga, que li donen les herbes i ajudades pel "conyac".

  • Si heu de fer un conill per a 4 agafeu-n'hi un no gaire gros sinó resulta dur i de gust menys fi.
  • Primer poseu un dit d'oli a la cassola i feu-hi enrossir el conill.
  • Hi poseu, després, una bona ceba a troços, uns alls amb pell xafats, i pastanagues a rodanxetes i unes branques de farigola, de romer i de llorer. Ho sofregiu una estona a foc viu, i quant ja estigui estovat hi tireu el conyac que s'evapori.
  • Ara hi podeu posar l'aigua (o brou suau), que ho cobreixi.
  • I així fins que quedi amb la quantitat justa per a sucar-hi pa. Traieu la farigola i el romer perquè quedi net.
  • Ho podeu acompanyar amb patatetes fregides (de Prades!) quartejades i carxofes fregides. Això si, ho hem de barrejar tot amb el suc abans que se'l acabi de veure per a que s'hi incorpori de manera suau.



Realment és molt bo i acompanyat d'un bon amanit pot ser un plat únic.

Aquest àpat el podem regar amb un vi negre DO Priorat o Montsant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta que em deixis un comentari/ Je suis très heureuse de ton commentaire