dissabte, 7 d’abril de 2012

La Mona de Pasqua
  Ja tenim el bescuit fet, però ara l'hem de transformar en una mona, i això és qüestió de farcir, cobrir, i sobre tot guarnir i fer-ho desitjable als ulls infantils.


El Farcit

Hi podríem posar, confitura, gelea, gema, però aquest any he optat per allò ben tradicional, la crema pastissera, molt fina i adequada amb la cobertura de mantega.

Ingredients

4 rovells d'ou
100gr de sucre
20gr de farina
250cl de llet
llimona

Mentre preparem un almívar amb la meitat del sucre,unes gotes de llimona i la llet (hi podem posar també, canyella, vainilla..) barregem els rovells i la resta de sucre fins que sigui, ben blanc, a punt de cinta. Després hi afegim la farina i, també ho fem emulsionar fins que sigui blanquinós. Quan l'almívar és fet, hem d'anar molt en compte que no es cremi la llet, a foc lent, que no bulli fins al final uns segons, el deixem  refredar una mica, no serà gaire espès, i l'aboquem a la pasta anterior poc a poc.Aquesta mescla la posarem a foc mitjà primer i després a foc més lent, segons vagi espessim, fins que s'aconsegueix una consistència cremosa.
I ara, ja podem farcir el bescuit que haurem tallat per la meitat.


La Cobertura

Aquesta vegada he optat per la cobertura de mantega, la que més m'agradava a mi i que crec que agrada més als nens. L'he feta amb un almívar, espero que quedi bé.

Ingredients

200gr de mantega 
100gr de sucre
unes gotes de llimona

Fem un almívar a punt de bola, fort, amb el sucre cobert d'aigua i unes gotes de llimona. Posem el foc mitjà que la cosa vagi alegre i gairebé es fa sol, només remenant de tant en tant.
a part tindrem la mantega ben estovada, com una pomada i quan el almívar estigui i una mica fred ho barregem fent una mescla homogènia.


I, ja hi som, ho aboquem sobre el bescuit farcit i ho anem allisant suaument. Si us sobra mantega podeu fer uns guarniments al pastís, amb el ganivet mateix. I finalment, hi aneu posant les ametlles pel costat i si es vol també pel damunt. Totes aquestes operacions són delicades i fins i tot ens haurem d'embrutar les mans, cal ser artistes.Us ha agradat, ja teniu feina, però és satisfactori, reviure aquestes sensacions. Hi col.loquem la figura i els guarniments que volguem i ja tenim la Mona esperant que vingui el fillol
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el vostre comentari