dimecres, 21 de març de 2012

Plou.

  Plou, avui, i ara tot es neteja, l'aigua s'esgola pels carrers i arrossega totes les nostres misèries.
  En aquest petit país de sequera veure ploure és un plaer, sobre tot, s'ha de dir, si espot estar a casa calentó i acollit en la comoditat d'un sofà amb un cafè olorós o un te meditatiu per companyia.Podeu posar-vos Satie , "Après la pluie" i arraulir-vos suaument amb el gat al costat. I deixem que l'aigua corri i que prengui els nostres negres pensaments. Olorem, després la terra mullada, la humitat i esperem, o simplement, passem, meditem, relaxem-nos...



diumenge, 18 de març de 2012

Diamonds in Barcelona




  



  Senyores, senyors, sols mireu, no hi ha paraules, és la meva filla Violeta, no cal dir-ho. La vena artística de la família, actua, un veritable bitxet. I Barcelona s'omple de musical!
Actuació de Dúnia i Violeta.
Jutgeu vosaltres mateixos,(són principiants):



Un fort aplaudiment!!



Avui, Primavera.

   Oloreu, desperteu els vostres sentits, guaiteu i oblideu els estornuts. El cor s'enxampla, vitalitat. deixem els complexos vitamínics i respirem la primavera.
  Obriu els ulls, l'olfacte, les orelles,el gust i que us acariciï la primavera. Potser ara,és subtil, descobriu-la amb el pas dels dies.

Ja entra a casa meva.






Per la vista, l'olor,però també pel gust.



I un regal per vosaltres:


No cal poesia, poesia és ella.


divendres, 16 de març de 2012

Dia de Sol

   A tothom qui l'interessi:
   Avui ha sortit el sol, ahir també, i ja fa dies que va fent sol sense parar.
 Però avui, jo, l'he vist més clar, tinc feina durant una setmana, no vull dir res més. Endavant.

dilluns, 12 de març de 2012

Violetes

N'heu olorat mai, de Violetes.
Les heu vistes entre els marges dels masos?
   Aquest any no he trobat violetes, el fred tardà es veu que les ha matat. aquesta flor tant tímida no gosa sortir en aquests temps tant ...
  Jo ens en vull fer arribar , de totes maneres, algunes. Especials, però sempre oloroses...





Violeta Chamorro
Violeta Parra
Violeta denou
Violetta de La Traviata
L'Hora Violeta de Montserrat Roig


La violetera, Concha Piquer
Violetas Imperiales, Luis Mariano
"Violeta se fue a los Cielos"



El color violeta
El color violeta de les dones
El vespre violeta



Caramels de Violeta de Madrid
Caramels de violeta de Toulouse
Violetes crstalitzades franceses
mmm!



El 3 de maig, Santa Violeta




La meva Violeta:
Violeta, Pena Bagés


I vosaltres, què en sabeu?



 

dissabte, 10 de març de 2012

Moelleux: Xocolata


El moelleux es tracta d'un pastís a mig camí del coulant,
 però que seguix el mateix procés una mica més suau ( de fet n'és el seu significat)

El vaig fer per l'aniversari de la Camèlia i tot i que era molt bo de gust va quedar massa desfet,
 crec que necessita 2 assajos i paciència al desmotllar-lo.
Proveu-ho,us llepares els dits!




         Moelleux  Per a 8 persones


200g de mantega, de la bona, eh!

 
250g de xocolata negra de cuina 60% cacau. Del millor.


90g de farina.


150g de sucre (175 si us agrada més dolç).

6 ous.

1 bona cullerada de llevadura Royal

1 pessic de sal.









 

Preparem el motlle, passant un raig d'oli per tot, amb un paper de cuina,
 i el folrem amb paper parafinat.

 La mantega i la xocolata les fonem amb el microones (potència baixa), o al Bany Maria.




Ho remenem i barregem bé.

Mentre, batem els rovells dels ous, i el sucre, fins que blanquegi.

I, ajuntem les dues mescles.


Ara, ben remenat, hi posem la farina amb amb la llevadura tamisades.



Fem una pasta  amb tot, ben homogènia.


Les clares les batem a punt de neu i les afegim poc a poc, suaument,
 fins que ens quedi ben fi i lluent.







Ho deixem una mica mentre s'escalfa el forn a 180º.
I ho posem al motlle, motlle de suflé, alt.




Al forn.
Aquesta preparació es pot fer en individuals, flameres,
i llavors haurà d'estar uns 25m, i no cal desmotllar-los.
Jo ho he fet en un motlle gran i així ha d'estar us 35/40m, depenent del forn.


Aquí el tenim!
Per desmotllar-lo cal que esperem que estigui ben fred, sinó es desmunta tot.
 Ha de quallar bé.
Així, estirem cap a dalt amb el paper que hem posat,
i una vegada fora ho col.loquem a la plàtera amb una espàtula ampla.






Boníssim!



He d'agrair a les receptes de revistes com Coté Ouest no  i  a la recepta de moelleux del llibre de Guillemette Auboyer i Éve-Marie Briolat Desserts des Jours Heureux, en la qual m'haig inspirat, de fet és la que trobo més bona i fina,l'èxit d'aquest pastís.