Fa més d'un any i mig que em vaig decidir a començar aquest blog. Els primers passos van ser indecisos, trontollants, i calia millorar molt, però hi havia molta il.lusió.
La meva intenció era mantenir-me activa i creativa. I la meva intenció era escriure. Vivències, opinions, suggerències. També ha arribat la cuina, les creacions plàstiques i el blog ha anat agafant una línia seguint un camí que s'ha llaurat segons les meves preferències, però també segons on em porten aquells que hi han arribat, s'hi han quedat i hi han tingut opinió.
I d'aquesta manera he arribat a les 100 entrades, un nombre important que cal remarcar. De primer, una mica inconstant, m'ha costat agafar un ritme d'escrits . No busco fer un gran nombre d'articles, sinó expressar-me quan en tinc necessitat, tenint en compte la continuïtat per a no perdre el contacte.
Des d'aquí us vull donar gràcies a tots, a totes, que em doneu ànim, coratge per a seguir amb aquest blog, amb el vostre interès. Realment per a mi tota aquesta xarxa de blogs és una manera de comunicar-me i d'enriquir-me en aquests moments sense feina, quan es fa més difícil contactar i créixer personalment. Aquest món m'ha permès trobar altres maneres d'expressió i de comunicació.
Gràcies i Petons!
Je dois remercier aussi, à toutes mes amies blogueuses francophones,
qui me montren son intérêt et gentillese jour après jour, son éfort à comprendre
autant comme son amitié.
Et grâce à qui j'ai pu améliorer mon français, apprendre à mieux m'exprimer
et ai pudécouvrir tout un monde de creations charmantes,
d'amour aux animaux et
de vrai amitié.
Merci et bisous!
(Vous pouvez trouver le gâteau sur le blog de Nelly)
Un guiño, también a mis amigas castellanas
que hacen un esfuerzo por entenderme y
que así afirman que la diferència es signo de aproximación y respeto.
Muchos besotes y nos vamos encontrando.
I per a celebrar-ho us faig arribar una recepta de pastís d'aniversari, de xocolata que sempre entra bé. Jo el vaig fer pels 50 del meu Xavier i ens va encantar. He de donar les gràcies per aquesta recepta a la meva amiga del blog Cuisine Téméraire, però, la seva garantia és que ja ha fet un llarg camí de blogs.
Proveu-lo!
Pastís de Xocolata amb Boles de Maltesers
200gr xocolata de cobertura
80gr mantega
4 ous grossos (5 petits)
100gr sucre
100gr de farina
1 sobret de Royal
Mentre, barregem els ous amb el sucre i ho remenem fins que blanquegi.
Tot seguit hi aboquem la farina amb la llevadura, passant-ho per un sedàs o colador fi.
Ho deixem tot ben barrejat
Preparem el motlle i el forn a 180ºC i enfornem la preparació 30 minuts.
Mentre el coc és al forn preparem la mousse.
La Mousse
80gr de mantega
135gr de xocolata negra
3 rovells d'ou
5 clares
1 cs de sucre
Realment es tracta d'un crema lleugera de xocolata.
Es fonen la mantega i la xocolata ben emulsionats. Es munten 4 clares amb el sucre i un pessic de sal, ben fort i finalment s'hi afegeixen els rovells.
aquesta mescla serà per la cobertura però en separem 2 terços per al farcit.
A la mousse del farcit hi afegim una cullerada més de sucre i una clara més a punt de neu i tot ben emulsionat que agafi aire. enes quedarà una crema
Per acabar-ho deixem que el bescuit es refredi i el partim en 2, el farcim amb la crema el muntem i el cobrim amb la mousse de cobertura.
Finalment el guarnim amb les boles de xocolata Maltesers, jo en vaig posar 50, I el posem a la nevera fins al moment de servir-
Us he de dir que jo no coneixia aquestes boles, però no són difícils de trobar en un establiment de llaminadures.
A més hi vaig espolsar Nelly i queda molt bé.
Potser sembla una mica laboriós però és fàcil seguint els passos i val la pena.
Bon profit!
No en va quedar gens!
Enhorabona. Tens un bloc amb sensibilitat. I com bé dius ens enriquim amb els amics a la xarxa. Mals moments per a la societat.
ResponEliminaUn petó,
Nani
Gràcies. Cal, però, que no ens estanquem i tirar endavant i els blogs ens donen una empenta!
EliminaTiens, j'en prendrais bien un petit bout en dessert... Très appétissant !
ResponEliminaBises félines.
Miss Tigri
Laisse toi un petit morceau pour tes minets...!
Elimina¡Felices 100 entradas Sara!
ResponEliminaMuchas gracias por ese riquísimo pastel, ya que del original no quedo nada me voy a quedar con una porción "virtual".
Y gracias también por tus bonitas palabras, ojalá sigamos encontrándonos en este mundo de los blogs gracias al cual creamos vinculos de amistad.
Besotes mil!!!
Gracias por tus visitas y buen provecho virtual!
EliminaQué ricoooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!
ResponEliminay muchas felicidades, da gusto celebrar así las cosas,
gracias por las palabras,
besos
^^
Gracias, nos vemos en estos espacios...besos.
EliminaMerci pour la recette ! Ce gâteau a l'air succulent !
ResponEliminaBon dimanche
Bises
Il faut l'éssayer et goûter!
EliminaMalheureusement, je ne lis pas ta langue. Puisque tu parles le francais, et que tu as des lectrices francophones, pourquoi ne pas ne pas faire de billets bilingues. La translation internet n'est pas bonne. Je comprends, ou plustôt je devine, à peine ce que l'on veut dire.
ResponEliminaBelle journée à toi et à très bientôt !
Merci par ton intérêt, mais je suis, encore, en train d'apprendre, je fais mes cours de français et c'est un peu difficile pour moi de transmettre tout ce que je veux dire en français, en plus, je n'ai pas le temps. Mes pour ça même et pour votre gentillesse, j'ai mis des mots en français et je le fais parfois, et je vous remet au blog de Nelly qui a cette recette en fraçais. Un gros bisou et à bientôt
EliminaHummmmmm, ca me donne envie!
ResponEliminaDoux dimanche
Merci. Doux et froid réellement ici, comme va la méteo pour le Var?
EliminaMerci de ta visite sur mon blog.Je découvre le tien et je le trouve très vivant.Je vais certainement essayer une de tes recette . Tu te débrouilles très bien en français (j'aimerai
ResponEliminabien que mes enfants parlent aussi bien l'espagnole que toi le français)Je te souhaite beaucoup de courage .Je t’embrasse.
Barbara
Merci de tes mots qui m'encouragent à suivre apprenant français. Il me plaît que tu aimes mon blog, mais il est écrit en catalan, au cas que tu veux le traduir. Bisous et à bientôt.
EliminaUn pastís deliciós per cel·lebrar 100 entrades!
ResponEliminaTrobo que és molt bona idea cel·lebrar aquest número tan mític d'entrades.
Mi lleparia els dits!
Realment com que els meus principis han sigut una mica irregulars no he celabrat l'any però trobo que calia celebrar aquestes 100 entrades.
EliminaMerci Sara pour cette recette, le gâteau est très appétissant !
ResponEliminaC'est vrai que la traduction du catalan n'est pas très bonne, mais on comprend malgré tout ce que tu veux dire !
Très belle journée !
Doux bisous
Cathy
Merci pour ta visite, à bientôt.
EliminaSara, sóc la Mar de El que no mata engreixa. Ens vàrem conèixer en el sopar de bloggers, tot i que no vàrem poder conversar massa. Tot just avui em poso una mica al dia dels blogs, però fent un cop d'ull al blog per sobre em sembla molt interessant, i veient l'ho bé que parles de la meva terra (Girona provincia) t'he de segur si o si, que tu si que saps valorar l'ho bo!!
ResponEliminaPer cert, la mousse del farcit d'aquest pastís m'ha agradat molt.
Petonets. MAR, de EQNME
Gràcies per les teves paraules. I tens raó Girona m'encanta i és d'allò millor.Petons.
ResponElimina