diumenge, 24 de febrer de 2013

Fondant de Llimona







Avui és l'aniversari de ma mare, un dia ben fred, ella va néixer un dimarts de Carnaval, aquest any és diumenge i el Carnaval ja ha passat.
I com que és diumenge i tenim temps el seus 7... anys es poden celebrar bé, un arròs de peix (a casa sempre ho hem dit així, però en podem dir Paella), i com que ella no és molt de dolços i li agrada la llimona, doncs això, un pastís de llimona, més cocretament un fondant.


Aquesta recepta és de la meva amiga del blog "Mes gourmandises qu'on se les dise", i em va semblar molt bona i adequada.
Jo no tenia Limoncello i hi he ficat una mica de vodka, doncs ja hi ha molta llimona, les d'aquí són grosses i per això no n'he posat més que 3, i el gust és prou marcat. Tampoc ho he decorat amb ametlles, no m'agraden gaire així i ho he deixat tal qual, potser hi hauria quedat bé unes llimones i taronges confitades però no en tenia a mà.
Una altra cosa que també es pot dir és que aquesta recepta pot quedar molt bé també amb taronja, una mica menys acidulós.






Ingredients
 
3 llimones de mas
125g de mantega
125g de sucre
3 ous
 120g de farina
1\2 sobret de llevadura Royal
150g de sucre de llustre
2cs de Limoncello, o Vodka


Agafem les llimones, les rentem i eixuguem bé, i en fem una ratlladura, i després en fem un suc.


Treballem la mantega que ens quedi com a pomada i la barregem ben bé amb el sucre. 
Hi afegim els ous d'un en un i encabat hi aboquem la meitat del suc de les llimones.
Quan ho tenim tot ben mesclat hi afegim la farina amb la llevadura, tamisada.





Ho remenem ben remenat, que quedi una mescla ben homogènia.
Ho aboquem al motlle que hem preparat i ho fiquem al forn a 180º



Ho tindrem al forn uns 25m, però això és orientatiu, aneu-ho mirant.
Mentre, preparem la glaça.



Amb la resta del suc de llimona i el sucre glaç (de llustre),
ho barregem, hi tirem el licor i ho posem al foc que redueixi una mica, 
però que no arribi a almíbar.
Quan treiem el fondant del forn aboquem la meitat de la glaça.
I quan ja estigui més fred l'acabem de tirar,
i deixem que s'arefredi.




I ja tenim el nostre Fondant de Llimona.
Ara a tastar-lo.
BonProfit!!!



El dinar ha sigut boníssim 
i la meva mare ha bufat les espelmes amb aquest pastís.



Per molts Anys!!!




















29 comentaris:

  1. Voilà qui ne pouvait pas mieux tomber ! J'adore le citron, et en plus, c'est la saison !
    Merci, Sara.
    Bisous. Caresses aux félins.
    Gros ronrons des Chats-Pitres.
    Miss Tigri

    ResponElimina
  2. Une jolie recette qui donne envie
    Biz

    ResponElimina
  3. Sara, la meva mare també fa els anys avui!!!! quina casualitat! Igual fan els mateixos i tot ;-)

    Molt bo aquest pastís i sobretot molt bé poder-ho celebrar, i que l'any vinent poguem tornar-hi!!!!!!

    Felicitats a la mare i a tots el que l'envolteu.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Oh, miaoumiam gâteau ! Phil ne nous en fait jamais. Ce n'est pas rigolo.
    Câlins aux félins, bises.

    ResponElimina
  5. Moi qui aime beaucoup le citron... Belle soirée avec ton délicieux gâteau. Bisous

    ResponElimina
  6. Moi aussi j'aime le citron et mes petits loulous aussi !! Merci pour la recette.
    Des calinous à tes chats !!

    Bisous

    Nath

    ResponElimina
  7. J'adore le citron moi aussi ! Alors si j'arrive à traduire ta recette, je crois que je vais l'essayer très vite ! Merci Sara !!!
    Belle soirée à toi !
    Grosses bises
    Cathy

    ResponElimina
  8. une recette pour ma maman qui vit à côté de Nimes et a un grand citronnier dans son jardin!
    merci Sara!
    bises
    Sophie

    ResponElimina
  9. Feliç anniversari a la teva mara, segur que está bonissim aquest pa de pessic.
    Jo vaig a fer un article el proper divendres amb la recepta de la paella "Le papotage du mois à chez Pat du chemin de Tables... que també participo tots els 1 de cada mes.(m'estic tornan boja amb tantas participacions hahaha)
    Ja tenim bon temps, pero encara molt de fred.
    Petonets i bona setmana.
    Rosa

    ResponElimina
  10. ¡Hola Sara!
    Aish, llego tarde para felicitarle el cumpleaños a tu mami ¡¡¡felicidades con retraso!!!
    ¡Que estupendo bizcocho! se le ve muy jugoso y me encanta el aroma y el sabor del limón, es perfecto para el final de una comida ¿verdad? porque es dulce pero ligero.
    Muchas gracias por la receta y por el paso a paso, me lo guardo junto con la otra receta de otro bizcocho que publicaste y que tengo pendiente de hacer.
    ¡Besotes y feliz semana!

    ResponElimina
  11. une recette qui va plaire à mon mari Catalan
    il adore le citron
    tendresse
    edith

    ResponElimina
  12. Du soleil ! Ton billet est écrit avec. Et ce joli fondant me plaît beaucoup. Avec une tasse de thé, bien sûr, il fera mon régal.
    Il neige encore aujourd'hui, sur Paris. Je vais rester au chaud encore un peu.
    Bises et belle journée !

    ResponElimina
  13. Lo habia visto tambien en el blog "Mes gourmandises qu'on se le dise", y he anotado la receta para rehacerla. Ahora que lo estoy viendo aca, seguro que lo voy a probar ;-)

    ResponElimina
  14. Merci à toi pour le partage c'est super! Il est vraiment parfait et il me donne à nouveau envie! Encore merci et à bientôt. Bises.

    ResponElimina
  15. Hola!!

    Muchísimas gracias por la visita y comentario! Me alegro de que te haya gustado mi blog!

    El tuyo, es genial. Esta receta tiene una pinta buenísima! Graciar por compartir!!!

    Un beso fuerte y feliz semana!

    ResponElimina
  16. Hola Sara! Quin pastís més bo. La llimona dóna un gust tan bo. A casa no donaria temps de fer ni la foto.
    A veure si ens trobem aviat.
    Nani

    ResponElimina
  17. Il a l'air si bon, ce gâteau ...
    Bises et belle journée !

    ResponElimina
  18. jopetas! qué pinta! me dan ganas de desayunar por segunda vez! jaja.

    ResponElimina
  19. Miam !!!!!!
    J'en salive, c'est l'heure du thé...
    BisouXXX

    ResponElimina
  20. Je fonds devant ton gâteau !! Miam miam j'ai faim !!
    Belle soirée
    Bisous

    ResponElimina
  21. La diète ? C'est pour te remettre de ce délicieux fondant ou es-tu malade ?
    Je vais tout à fait bien, maintenant. Merci.
    j'espère que ce n'est pas trop grave et que tu te remettras vite !
    Gros bisous

    ResponElimina
  22. Et bien, on a l'air d'aimer les bons gâteaux en Catalogne !
    J'adore le citron !

    Biseeeeeeeeeeeeeeees de Christineeeeeeeeeeeeeeee

    ResponElimina
  23. Hum !!!! ça me donne envie ! merci pour cette délicieuse recette. Bon week-end Sara. Bisous. CricriCat

    ResponElimina
  24. Je ne suis pas toujours en panne, heureusement ! Et puis, ces petites pensées ont été le déclic.
    Elles vont maintenant fleurir mon balcon.
    Bises et belle journée !

    ResponElimina
  25. Hummmm !!! il a l'air délicieux ce gateau au citron !!! merci de partager avec nous cette délicieuse recette ...ta paella ci-dessous , à l'air d'être excellente aussi...gros bizous et merci de ta visite...flo.

    ResponElimina
  26. J'aime bien faire des fleurs pour le scrap. Maissi tu veux en voir de superbes, va chez "scraparvati". Elle fait des merveilles. Le lien est sur mon blog. Au fait, je ne sais si j'ai mis le tien. Je vais vérifier.
    Bises et bonne fête des femmes !

    ResponElimina
  27. miam miam j'en veux bien aussi
    tu viens de me faire craquer avec tes superbes photos
    a bientôt

    ResponElimina
  28. Hola, estava passejant per la xarxa buscant una recepta de pastis a fer per berenar i he vist el teu fondant de llimona que te molt bona pinta així que si m’ho permets et copio la recepta, un abraçada.
    Merci et a bientôt

    ResponElimina

Gràcies per deixar el vostre comentari