Com una fruita més:
Avui, sols, us deixo aquesta idea,
una bona tomaca del Benach,
amb un bon raig d'oli DO Siurana, verge, amb un polsim de sal.
I a berenar.
Podem acompanyar-ho d'una bona llesca de pa bo,
si ets a Reus ves a buscar-lo a Cal Llengüet,de tota la vida.
Per sucar-hi pa!
Quan la calor apreta durant tot el dia
de manera que sols s'està bé a l'ombra, tancat a casa,
esperem aquella hora en que ja podem anar obrint,
i deixen de cantar les cigales, en que comença a córrer la fresca.
I es llavors quan bé de gust un bon berenar d'estiu,o encara millor,
una mica més tard un berenar-sopar, un bon amanit, amb gust de sol,
tomaques, olives, ceba, i potser ganyims o una mica de bacallà esqueixat.
Molt millor prop d'una figuera fresca, ombrívola, amb aquella olor...
entaulats en una bona taula, amb cadires de bova i sota el rafal del mas.
Però si no tenim tot això ens acontentem amb una bonica terrassa,
i sobretot amb aquesta amanida feta amb tota la cura,
amb productes de la terra, collits ben a prop.
I quin millor producte a l'estiu, d'aquestes comarques,
que les nostres Tomaques del Benach.
Cal provar-les. Incomparable.
Els tomàquets del Benach junt a les raf, són les meves preferides. I si les amanim amb oli de DO Siurana, felicitat completa! Uns pètals de sal del delta de l'Ebre ...uf, quin plaer.
ResponEliminaNani
Dóna gust mossegar-les i saborejar-les els vespres d'estiu. I això que jo no sóc molt tomater, a l'hivern ni veure-les!!
ResponEliminaAvui per sopar cauran...
EliminaBon cap de setmana,
Nani
Per cert, com et dius?
¡Bon sopar!
EliminaTrès frais en effet!!
ResponEliminaBon appetit!
EliminaLe légume idéal en été ...pour donner de la couleur aux petits plats !
ResponEliminaTu dois goûter cettes...quand tu veux...À bientôt!
EliminaTrès beau blog!!…de quoi prendre 5000 calories d'un coup!!
ResponEliminaMerci pour ton gentil com chez moi!!
Evelyne
Merci à toi, je suis heureuse que mon blog te plaît. À bientôt, bisous.
Elimina