Si voleu fer contents als nens doneu-los-hi xocolata, ( també, en una colla de xocolata-addictes, que cerquem el nostre moment de xoco-plaer, això sí, sempre xocolata ben negra). Per a mi, que n'he tastat uns quants, el millor Valrhona i per a fer el gelat Valrhona per a cuinar al 70% .
Imagineu les boles de gelat, vainilla i xocolata, o xocolata sol, en una copa, en cucurutxo, o amb neula. El suport és una altra qüestió, sobre la qual no hi ha discussions, ja sabeu allò dels gustos.
Ma padrina era molt "llepla",
i a l'estiu, anàvem a la pastisseria
i ens compràvem un cucurutxo ben gros de xocolata, cadascuna.
Llavors valia un duro i era grossíssim.
Amb la calor que feia allí a Flix, recordo que em regalimava canell avall,
i a mi, que sempre he estat molt polida, no m'agradava gens.
A més, la neula del cucurutxo, sola, tampoc m'agradava
i me l'havia d'anar menjant, junt amb el gelat empenyent-lo cap avall i mossegant.
Ara, que el conjunt resultava d'allò més bo.
Per això he optat per menjar-me el gelat ben sol,
assaborint-lo tranquil.lament en una copa o en una terrina.
Però, en aquell moment hi havia un altre gran clàssic de les passejades de tarda,
amb assentada al cafè inclosa, era la neula.
El tall amb neula, com deien a Reus o el Nevi, com deien a Flix.
Venien a Reus, seient a La Llotja i demanaven un Nevi,
sort que els experimentats cambrers ja ho sabien
i els hi portaven això, un tall de barra de gelat amb dues neules.
La nata era molt apreciada pels grans que eren qui acostumaven a menjar-ho,
tanbé, la vainilla i xocolata, i més tard el tricolor, amb maduixa.
I ¿Perquè Nevi? Fàcil,
doncs, a Flix hi havia un fabricant de gelats anomenat Nemesio Vidal
i va posar als seus gelats, normalment de tall, Nevi,
i els de Flix anomenaven així, anessin on anessin, en aquests gelats.
Així eren les coses abans. Simpàtic.
Ingredients
300cl de llet
3 ous
60gr de sucre
180gr de xocolata negra
180cl crema de llet
Fem fondre la xocolata amb la llet, poc a poc i remenant. Tot s'ha de dir
que jo sempre gasto llet sencera i així queda més gustós.
Mentre, barregem ben bé els ous i el sucre, fins que blanquegi.
Hi aboquem la xocolata desfeta i ho tornem a ficar tot al foc, fins que quedi
com una crema. Ho deixem refredar.
Muntem la nata i l'anem mesclant junt amb la crema anterior.
Ho posem en un recipient adequat i al congelador. I, ja sabeu, per a que
no cristal.litzi, remeneu cada mitja hora, unes tres vegades.
Us en llepareu els dits!
gelat de vainilla
I jo que encara no li he agafat el punt als gelats. M'hi hauré de posar. Veig que tu ja ho tens per la ma.
ResponEliminaPetonets geladets,
Nani
Tot és posar-s'hi, animat!
Elimina